InCompany

Wie gaat er als eerste echt veranderen?

Ben jij een werkgever die graag een open uitwisseling van kennis en ervaring wil en daarnaast openstaat voor onderzoeken

Dan hebben we een match!

Maar ik ben wel van mening dat je als leidinggevende ook moet deelnemen aan de training. Juist jouw deelname als leider is cruciaal voor een succesvolle training.

Voel je hier niets voor? Dan zijn we geen match. Ook onderhandel ik niet over de prijs en doe niet mee aan uitgebreide selectieprocedures, pitches en aanbestedingen.

Vertrouwen, directe communicatie en een plezierige no-nonsense aanpak. Daar houd ik van.

Werkwijze

‘Keep It Super Simple’

En soms ook wel een beetje ‘Keep It Simple, Stupid’.

We kennen ze allemaal. De trainingen en opleidingen vol ruis door onnodige zaken. Te veel bijzaken worden op een complexe en saaie manier uitgelegd. Wat afdoet aan de kracht van de boodschap. Ik nam me lang geleden al voor om het anders te doen. Mijn werkwijze komt daarom soms wel heel direct over tussen de deelnemers en mij. Dit is misschien in het begin een beetje wennen, maar het is wel duidelijk. Ik probeer dit altijd respectvol en met de nodige dosis humor te doen. En dat gaat me goed af. Al zeg ik het zelf.

Het blijft natuurlijk een wisselwerking tussen de jou als deelnemer en mij als trainer. Als je denkt achterover te kunnen leunen, dan heb je het goed mis. Ik daag je uit en betrek je actief bij de training. Dat doe ik voor jou, zodat jij er het meeste van opsteekt. Daarom: KISS-Training.

KISS-Training voor bedrijven

Kleine fouten hebben vaak grote gevolgen. In de training ‘Van faalkosten naar groeikansen’ worden de deelnemers met een paar onwaarschijnlijke voorbeelden verrast.

Met de nodige doordenkers krijgen ze voorbeelden, zoals de brand in de Notre-Dame, die nooit meer worden vergeten. Met als resultaat dat er minder fouten worden gemaakt. Alle deelnemers worden op een interactieve wijze betrokken bij de training.

Geen fouten maken is natuurlijk best een uitdaging, maar oefening baart kunst.

Bij voorkeur in een omgeving waar dit kan en mag. Waar je van je fouten mag leren.

Leidinggevenden die de kans geven om te leren kom je gelukkig steeds vaker tegen. Al kan werkdruk/tijd nog steeds wel een potentiële bron van fouten zijn.

Tijdens de ca. 2,5 uur durende training leren de deelnemers hier anders mee omgaan.

Vooraf aan de training is een gesprek op locatie met de leidinggevende een must. Vaak is dit met de directeur. Voor dit gesprek reserveer je ongeveer 1,5-2 uur in je agenda.

Skin in the game

Naast mijn andere werkzaamheden verzorg ik KISS-Trainingen: Keep it short and simple.
Met meer dan 40 jaar ervaring op de teller, breng ik praktijk en theorie in een herkenbaar verband.
De benadering vanuit praktijkervaring is hierdoor optimaal en actueel.

Waarom deze trainingen?

Omdat mensen die leren en zich blijven ontwikkelen, beter in hun vel zitten en beter presteren. Ze zijn energieker. Mijn eigen leergierigheid geeft mij energie en elke dag weer nieuwe kennis. Mijn kennis wil ik doorgeven aan volgende generaties. Ik ben ervan overtuigd dat door het delen van mijn ervaringen en lessen ik een positieve bijdrage lever aan jouw ontwikkeling.

En, niet geheel onbelangrijk: van actief zijn blijf je zelf actief!

‘Skin in the game’ is een zin die je een paar keer terug gaat horen tijdens deze training. Vrij vertaald: Hoe ga jij met je verantwoordelijkheid om als zaken fout gaan?

Het is belangrijk te weten wie jij bent, wat heb jij zelf meegemaakt. Welke risico’s nam je, hoeveel blauwe plekken en schrale knieën liep je op? Wat leerde je van de tegenslagen in je leven? Hoe ben je weer opgestaan? Over ‘Skin in the game’ is op YouTube veel te vinden.

Een jonge Steve Jobs die een inspirerend verhaal vertelt over ‘Skin in the game’.

Zeker zo inspirerend is Dr. W. Edwards Deming (ja, van de Deming Circle).

In 1986 kreeg ik zelf een aantal lessen van de man. Ondanks dat Deming zelf al op zeer hoge leeftijd was, maakte dit grote indruk op me. Nog iedere dag heb ik profijt van zijn boodschap, omdat die nog steeds actueel is.

Investering

Jouw deelname als leider is cruciaal voor een succesvolle training, daarom ben jij er als leidinggevende zeker bij.
De tijdsinvestering voor jouw organisatie is:

  • 2,5 uur voor de training met ca 8-12 medewerkers
  • 1,5 – 2 uur voorbereidend gesprek

Wil je meer informatie?