Scholen

Fouten maken is ok.

Foutje bedankt!

Kleine fouten hebben vaak grote gevolgen. In de training Kracht, Kansen en Bananenschillen worden de deelnemers met een paar onwaarschijnlijke voorbeelden verrast.

Met de nodige doordenkers krijgen ze voorbeelden, zoals de brand in de Notre-Dame, die nooit meer worden vergeten. Met als resultaat een alertheid op waar fouten door ontstaan.

Alle deelnemers worden op een interactieve wijze betrokken bij de training.
Geen fouten maken is natuurlijk best een uitdaging, maar oefening baart kunst.

Bij voorkeur in een omgeving waar dit kan en mag. Waar je van je fouten mag leren.

School is bij uitstek de plek waar je leert en fouten mag maken. Daar leer je immers van. Wat je echter meestal niet op school leert is waardoor fouten kunnen ontstaan.

Tijdens de ca. 2,5 uur durende training leren de deelnemers dit te herkennen.

Faalkosten en verspilde moeite

Op school leren je meestal dat ca 10 tot 15% van de omzet verloren gaat door fouten. Een onvoorstelbaar hoog percentage. Vandaag de dag is dit percentage niet anders. Ondanks alle technologie, opleidingen en een hele stoet aan cursussen en trainingen tonen verschillende rapporten aan dat dit getal niet is gedaald.

Uit onderzoek komt naar voren dat men een positief beeld heeft over de eigen organisatie en dat fouten bij anderen worden gemaakt. Gek genoeg heeft die ander datzelfde beeld…

Wie gaat er als eerste beginnen met echt veranderen? Het is toch de ander die fouten maakt? Waarom zou je dan zelf beginnen met veranderen? Zeker met het gegeven dat veranderen moeilijk is.

Ik durf stellig te beweren dat je met mijn training snel merkt dat er minder fouten worden gemaakt, zonder dat dit al te veel energie vergt.

Hier heb je straks in werk veel voordeel van.

KISS-Training

Voor scholen geldt voor deze trainingen een aangepast tarief. Dit kan slechts een aantal keren per jaar. Daarom worden er een aantal criteria gesteld om deze afweging goed te kunnen maken.

  • LBO/MBO/HBO opleidingsniveau in de richting van techniek (lees: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek)
  • Binnen een straal van 100 kilometer vanaf de Betuwe (c.a. 1 uur rijden)
  • Minimaal 30 deelnemers, meer mag natuurlijk altijd.

Voldoet jouw school aan deze kaders, neem dan vooral contact met mij op.

Apollo XIII, de film met Tom Hanks in de rol van Jim Lovell.

“Okay Houston, I believe we’ve had a problem”

In veel spannende gebeurtenissen schuilen leerzame lessen. Tijdens deze training vertel ik over bekende verhalen en behandel oorzaak-gevolgrelaties.

Laat je verrassen door de vaak opvallende overeenkomsten tussen totaal verschillende situaties. Opmerkelijk en bijzonder leerzaam.

In de training komen o.a. deze maanreis en andere bijzondere (historische) gebeurtenissen aan bod. Vervolgens gaan we in op de overeenkomsten tussen deze voorbeelden. Zo ontdek je de universele aard van de menselijke fouten die aan deze rampen ten grondslag liggen.

Op YouTube is veel materiaal te vinden over de bijzondere reis van de Apollo XIII. Een goede tip is om hier alvast naar te kijken ter voorbereiding. Goed voorbereid is immers het halve werk.